Home | Projects | Da Vinci College, Roosendaal

Da Vinci College, Roosendaal

The new building of the Da Vinci College is located in Roosendaal. Ector Hoogstad Architecten designed a building that functions as a small city. The pupils of the various courses have a club house that is connected to the general areas by streets, squares, steps and terraces. The design is light, spacious and adventurous. 

The building has a sustainable combination of reuse and new construction. Approximately one-third of the complex consists of recycled materials from the previous buildings on the site, which has an extra floor and a new façade. Only high-quality sustainable materials have been used, including Platowood Fraké. The platonized wood is part of the facade, as blinds. The horizontal slats form a striking line pattern.

The building fits in perfectly with the green area that is accessible to everyone. A sunbathing area and parking spaces are shared with the neighborhood.

Application
Façade cladding
Blinds

Type of wood
Platowood Fraké

Architect
Ector Hoogstad Architecten

Other projects